Decision Making on Food Choice and Meal Construction and Requirements of Health Risk Communication
Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
Medium-sized Section 41:Agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, and related fields
Ritsumeikan University
Yoko Niiyama
From 01 Apr. 2019, To 31 Mar. 2023, Project Closed
食品由来のリスク認知;食事内容構成の意思決定要因;健康イメージと食事内容;地域圏食料プロジェクト;食環境と食事内容;EgalimⅡ法;公正な価格形成;食事内容構成の意思決定;食品放射能汚染のリスク認知;新型コロナ感染症のリスク認知;健康イメージ;食品由来リスク回避行動;リスクリテラシー;地域圏フードシステム;食事内容構成と健康イメージ;食品リスク回避行動;食品の放射線リスクへの態度;健康リスクコミュニケーション;食品由来リスクコミュニケーション;リスク回避行動;Meal pattern analysis;食事内容の意思決定;双方向リスクコミュニケーション;meal pattern analysis